Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România

Salvăm Salvatorii

Status: Fundraising

Ajută printr-o donație construirea Centrului pentru situații de urgență din Moinești!

[ Show more ]

3,360 RON

Sumă:

10

Galantomi:

27

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În lupta cu pandemia de COVID-19, medicii de pe ambulanță sunt primii ajunși pe front. Însă medicii de pe ambulanță, salvatorii noștri de pe front, sunt și ei tot oameni. Acum, poate mai mult ca niciodată, au nevoie de sănătate și odihnă, pentru a-și îndeplini datoria.

Prin campania ”Salvăm Salvatorii”, ne propunem strângerea de fonduri pentru construirea noului Centru pentru situații de urgență din Moinești, jud. Bacău, unde personalul medical de la Serviciul de Ambulanță Moinești va beneficia de un spațiu decent și sigur unde să se odihnească și unde sănătatea nu le va fi pusă în pericol. De asemenea, noul centru va respecta normele igienico-sanitare atât de necesare în împiedicarea răspândirii noului coronavirus, prin asigurarea circuitelor funcționale de dezinfectare. 

În prezent, personalul medical de la Serviciul de Ambulanță Moinești își desfășoară activitatea în două clădiri foarte vechi, aflate într-o stare avansată de degradare, în care nu există un grup sanitar dotat cu utilități de bază, și nici rețea de canalizare. 

În acest context, Habitat for Humanity România consideră absolut necesară și urgentă construirea Centrului pentru situații de urgență Moinești, deoarece medicii de pe ambulanță vor fi primii care vor oferi sprijin și asistență medicală de urgență pacienților din cele 11 localități ale jud. Bacău, mai ales în acestă perioadă greu încercată de pandemia cauzată de noul coronavirus (COVID-19).

Beneficiarii proiectului sunt:

- 33 de angajați (personal medical) ai Serviciului de Ambulanță Moinești (medici, asistente și ambulanțieri)

- 65.000 de oameni din 11 localități ale județului Bacău care locuiesc în proximitatea centrului de urgență si sunt deserviți de către acest serviciu medical, ori de câte ori aceștia cheamă o ambulanță.

Suma totală pe care ne dorim să o strângem cu ajutorul campaniei este de 150.000 Euro

Suma va acoperi costurile materialelor de construcție și manopera, necesare pentru finalizarea centrului în 6 săptămâni

Perioada de desfășurare a campaniei este aprilie-iunie 2020.